Milyen édességeket ettek az emberek a múlt századokban? Most megkóstolhatod

A hétvégi programok közül az édességtörténeti séta a kedvencünk, de további lehetőségeket is mutatunk!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az édességet mindenki szereti, legyen az csoki, torta, sütemény vagy cukorka. Ezen a hétvégén az édességimádók számára mennyország lesz az Édes élet nevű édességtörténeti séta, ahol kóstolásra is lesz lehetőség! 

További érdekes programokat is mutatunk a karácsonyi zűrzavart megelőző, utolsó hétvégére. Jön a jól ismert Tereskova formabontó kiállítása, de a Punnany és a Muzsikás koncertje is.

Édes élet - édességtörténeti séta

Budapest, Imagine Budapest: december 16., 10 óra 30 perc

Az Imagine Budapest legújabb tematikus sétáján édes ízek és illatok szöknek ki az utcára, régi és mai cukrászmesterek titkai tárulnak fel, apró csemege- és cukorkaüzletek ajtajai nyílnak ki előttünk, miközben kiderül, hogy milyen édességeket ettek a pestiek az elmúlt évszázadokban, és ma mitől lesz édes az életünk. A szórakoztató, kóstolókkal tarkított gasztrotörténeti sétára mindenkit szeretettel várnak.

Útvonal: Királyi Pál utca - Kecskeméti utca - Ferenczy Károly utca - Magyar utca (Cukorka üzlet) - Múzeum körút - Szentkirályi utca (volt Stühmer gyár) - Dohány utca - Semmelweis utca - Kossuth Lajos utca (Auguszt cukrászda).

Bővebb információkat a programról itt olvashatsz.

Punnany Akusztik Nagykoncert

Budapest, Tüskecsarnok: december 16. szombat, 19 óra

Azoknak, akik kicsit többet várnak egy koncerttől. Azoknak, akik a zenehallgatást szellemi, lelki utazásnak fogják fel. Azoknak, akik nemcsak az egynyári slágerekért tudnak lelkesedni. Azoknak, akik hagyják, hogy egy estére bevezessék őket a Punnany zenekari mélyrétegeibe. Szóval ez a koncert mindazoknak szól, akik bírják a különlegest, és igénylik a határok feszegetését.

Bővebb információkat a koncertről itt olvashatsz.

Adventi Tudományos Show varázslatos jégszökőkúttal, csillagszórókkal - Hétvégén várja a gyerekeket

Ezenkívül karácsonyi hangulatú show-val vár a Csodák Palotája!

Elolvasom

Muzsikás karácsonyi koncert

Budapest, TEMI Fővárosi Művelődési Háza: december 16., 19. óra 30 perc

Az 1973-ban alakult Muzsikás Magyarországon az egyik legnépszerűbb, külföldön a legismertebb magyar népzenei együttes. Az ország kulturális nagykövetei közé sorolják őket. Otthonosan mozognak mind a folk-, a népzenei és világzenei fesztiválokon, mind a komolyzenei koncerteken.

Bővebb információkat a koncertről itt olvashatsz.

Nagy Kriszta x-T: blek frájdéj

Budapest, Godot Galéria: december 8-23.

Tereskova Nagy Kriszta ezt mondta a kiállításról: „A kiállítás meghatározó darabjai a madarak-sorozat. Ahogyan a divat és ezen belül a státuszszimbólumok évről évre új trendekkel állnak elő, úgy én is imádom ezt a játékot, és van kedvem megint egy új kollekcióval előállni, sőt, igazából kettővel is.

Évek óta vágyom festeni, ahogy akkor tettem, amikor még nem tanultam iskolákban közép- és felsőfokon. Lájtos tudatmódosító szerek segítségével aláástam a tudatom, a tanult tudásom alá, ahol még ösztönből, szabadon, vadul, bátran, megfelelési vágy nélkül és még ezer szempont figyelembe vétele nélkül használtam festéket és ecsetet. Nem volt könnyű. Félelmetes a szabadság, és félelmetes a bizonytalanba ugrani húsz év bevált vonalvezetés után.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Unom a koncepciókat kicsit, a fotó alapú képeket, unom a harcot, a politikát. Képeket akartam falakra. Ezért tovább csináltam, képeket a falakról, lakásdizájnokat alapul véve, és régi, még a fotó előtti időkből, botanikai rajzokat festettem újra. Azt hiszem remekül sikerült ez a kísérlet, és azt hiszem, új terep nyílt meg előttem.”

Bővebb információkat a kiállításról itt olvashatsz.

Cover fotó: Fortepan/Bauer Sándor

Ezt is szeretjük