Kultúrbomba robban a hétvégén Budapesten - Mutatjuk a legjobb programokat
Sör- és könyvfesztivál, koncertek és kiállítások tömkelege vár a fővárosban hétvégén.

budapest kavezo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavasszal nemcsak a virágok nyílnak ki, de az összes kulturális hely is, melyek ezáltal megtelnek a legszínesebb programokkal. Lassan érkeznek a fesztiváljellegű, kültéri események is, így ezen a hétvégén a Corvin Sörfesztivál, ahol a legkülönfélébb italok kóstolhatók majd meg. 

Fesztiválok, irodalom, képzőművészet, koncertek és kiállítások töltik meg a várost hétvégén. Mutatjuk a kínálatot.

Budapest Art Week

Budapest, április 17-22.

A Budapest Art Week egy Magyarországon egyedülálló, klasszikus és kortárs képzőművészeti eseményeket összefogó eseménysorozat, melynek célkitűzése az, hogy új lendületet adjon, és iránytű lehessen a képzőművészet kedvelőinek, esszenciális kiegészítőjeként a Budapesti Tavaszi Fesztivál klasszikus művészeti programsorozatának. A hatnapos rendezvény keretében 2018-ban 72 helyszínen - a város vezető múzeumaiban, galériáiban és egyéb kiállítótereiben - 96 kiállításon és nyolcvan kiegészítő programon vehetnek részt a látogatók, mindezt egyetlen karszalaggal.

Bővebb információk itt olvashatók.

budapest art week

Corvin Sörfesztivál 2018

Budapest, Corvin sétány, április 18-22.

Immáron negyedik éve rendezik meg a Serfőző rendezvények szezonnyitó sörfesztiválját a Budapest egyik üde színfoltjának számító Corvin sétányon. Az eddigi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy négy nap nem elég a sörfesztiválozáshoz, így idén úgy döntöttek a szervezők, hogy ötnaposra bővítik a szezonnyitó sörös ünnepet. Több nap, több sör, sok sör, jó idő, hangulat a köbön. A rendezvényen megközelítőleg 25 kiállító, több mint száz típusú csapolt és üveges sör lesz megtekinthető és megkóstolható.

Bővebb információk itt olvashatók.

25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Budapest, Millenáris, április 19-22.

Az immáron 25. alkalommal megrendezendő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. Idén Daniel Kehlmann, az európai irodalom egyik legeredetibb szerzője és Szerbia lesz a díszvendég.

Bővebb információk itt olvashatók.

Besh O droM

Budapest, Kobuci Kert, április 20., 20:00 óra

A Kobuci tradicionális nyitóhétvégéje - régi szokás szerint - Besh O droM koncerttel kezdődik, hogy felkészüljön mindenki az óriási mulatós bulikra Budapest egyik legjobb szabadtéri helyén.

Bővebb információk itt olvashatók.

A cikk az ajánló után folytatódik

Machine Head (USA)

Budapest, Barba Negra Music Klub, április 20., 19:00 óra

A 2015. szeptemberi, történelmi jelentőségű és monstre hosszúságú, első magyarországi headline koncertje után újra Budapesten a Machine Head! Hamarosan érkező, Catharsis című lemezük világ körüli turnéjának keretein belül április 20-án térnek vissza Robb Flynnék a Barba Negra színpadára!

Bővebb információk itt olvashatók.

Türk Péter életmű-kiállítása

Budapest, Ludwig Múzeum, április 20 - június 24.

Türk Péter konceptuális irányultságú, következetes és koherens munkásságának mindegyik szakaszában kiemelkedő jelentőségű, nemzetközi színvonalú műveket hozott létre. A szakma által mindig is sokra értékelt, de csak szűkebb körben ismert, eddig feldolgozatlan életmű most először kerül a maga sokszínűségében a nagyközönség elé, egy életmű-kiállítás és katalógus formájában.

Bővebb információk itt olvashatók.

Ezt is szeretjük