Hétvégére ismét elromlik az idő: viharos széllökésekre és esőre is lehet számítani

A napsütéses tavaszi napoktól egy kis időre ismét el kell búcsúznunk.

esős-idő-április2

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pénteken általában erősen felhős lesz az ég, de a nap első felében nagyobb eséllyel az északkeleti harmadban átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet, ott néhány órára kisüthet a nap, azonban másutt is lehetnek rövidebb napos időszakok. Délután újfent megvastagszik a felhőtakaró. Délelőtt a záporok az északkeleti megyékre terjednek át, majd délután megszűnnek, de késő este észak felől újabb csapadékzóna érkezik. A nyugati, északnyugati szél az északi megyékben nagy területen erős lesz, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. Délután veszít erejéből a légmozgás, miközben délnyugatira, délire fordul. A hőmérséklet csúcsértéke 15 és 20 fok között várható.

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb csak átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé, több hullámban számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarokra is. A nyugati, északnyugati szelet erős, főként a Dunántúlon (illetve zivatar környezetében) többfelé viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 10 és 18 fok között várható, de délen, délkeleten ennél magasabb értékek is lehetnek. A csúcsérték helyenként még délelőtt beáll.

esős-idő-április1
Fotó: George Pachantouris / Getty Images Hungary

Vasárnap nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, majd a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyek főként a keleti megyékben időszakosan össze is állhatnak. Elszórtan fordulhat elő kisebb zápor, néhány helyen akár jégdara kíséretében. Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, főleg a Bakonyban viharos lökések is kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 0, +6 fok között alakul, de a szélvédett, kevésbé felhős részeken fagypont alatti értékeket is mérhetnek. A csúcsérték 10 és 16 fok között valószínű.

Sokan összetévesztik a hóvirággal, pedig egy másik növény: te meg tudod különböztetni őket?

El tudod dönteni a hasonló külsejű virágokról, hogy melyik melyik? Teszteld kvízünkkel!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük