Ennyi volt a tél? Melegszik az idő, és sok napsütésre számíthatunk a hétvégén
Hétvégi időjárás-előrejelzés.

nap
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken felszakadozik, csökken a felhőzet - legkésőbb délután a keleti megyékben is -, általában változóan felhős időre van kilátás, keleten kevesebb, máshol több napsütéssel. Délelőttig az északkeleti határnál még szállingózhat a hó, ezt követően csapadék nem valószínű. Alapvetően a délies, ugyanakkor az Észak-Dunántúlon az északnyugati irányú szelet kísérhetik élénk széllökések. A hőmérséklet csúcsértéke többnyire 6 és 13 fok között alakul, északkeleten lehet ennél hidegebb.

Szombaton tovább szakadozik, csökken a felhőzet, majd délután már gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Éjszaka és reggel elszórtan kisebb eső, zápor még előfordulhat, napközben csak elvétve lehet futó zápor. Az északnyugati szél nagy területen megerősödik, Budapest tágabb környezetében egy-egy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Vasárnap reggel, délelőtt még kisüthet a nap, de napközben északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben még nem lesz csapadék, majd este az északi megyékben kisebb eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

Fotók: Getty Images

Sokan összetévesztik a hóvirággal, pedig egy másik növény

El tudod dönteni a hasonló külsejű virágokról, hogy melyik melyik? Teszteld kvízünkkel!

Ezt is szeretjük