Mínusz 10 foknál hidegebbet is mérhetünk a hétvégén: ónos esőre is számítani kell
Alaposan lehűlhet az idő a hétvégén.

jegcsap
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken északnyugat felől reggeltől határozottan és gyorsan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen naposra fordul az idő. Legtovább a keleti harmadban, egy összeáramlási zóna mentén maradhat felhősebb az ég. A frontális csapadékzónából egyre inkább a Tiszántúlon fordulhat elő eső, havas eső, esetleg havazás, majd a déli órákra ott is megszűnik a tartós csapadék. Ezt követően napközben az összeáramlási zóna mentén alakulhat ki elszórtan zápor, hózápor. A délelőtt még nagy területen élénk, erős északnyugati, északi szél délutántól fokozatosan mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul.

Szombaton éjjel helyenként számítani lehet párásságra, ködre, rétegfelhőzetre, napközben ezek megszűnnek, az ország nagy részén néhány órára kisüthet a nap. Délelőtt inkább fátyolfelhők érkeznek, majd középszinten is megvastagszik a felhőzet. Estétől észak, északnyugat felől egyre több helyen valószínű eső, néhol esetleg ónos eső, főként a Dunántúl északkeleti részétől Szabolcsig havaseső, havazás is. A déli, délkeleti szelet főleg a Kisalföldön élénk, időnként erős lökések kísérik. Hajnalban országos fagyra számíthatunk, általában -8 és -2 fok közötti értékekkel, azonban a fagyzugokban helyenként -10 fok alá hűlhet le a levegő. A délutáni órákban 0, +5 fokot mérhetünk.

Vasárnap jobbára erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Sokfelé számítani lehet csapadékra: az ország délkeleti felén inkább eső, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon havaseső, havazás lesz a jellemző. Délutántól az esőt a Dunántúl nagy részén is hó válthatja fel. A szél keletire, a Dunántúlon északira fordul, és több helyütt megélénkül. Hajnalra általában -4 és +2 fok közé hűl le a levegő, de a fagyzugos északkeleti tájakon -5, -8 fokot is mérhetnek. A délutáni órákban 1, 7 fok valószínű.

Fotók: Getty Images

Így vezess hidegben, hogy ne történjen baleset

Nyakunkon a hideg időszak, ami más hozzáállást igényel az utakon. Téli közlekedési tippek a rendőrségtől.

Ezt is szeretjük