Jelentős csapadék nem lesz, más kellemetlenségre viszont számíthatunk a hétvégén

Megélénkül a szél, és köd is lehet. Hétvégi időjárás-előrejelzés.

szel
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a nap nagy részében erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Főként északkeleten, keleten helyenként kisebb eső valószínű. Napközben a jellemzően északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérhetik élénk, helyenként erős lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 13 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton éjjel főleg a délnyugati megyékben és az ország északkeleti, keleti felén-harmadán várható sokfelé köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként tartósan megmaradhat. Másutt hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet -3 és +7, a maximum-hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a tartósabban felhős északkeleti részeken néhány fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap éjjel terjeszkedik, sűrűsödik, napközben zsugorodik, ritkul a köd, illetve a rétegfelhőzet. Fátyolfelhők is érkeznek, emellett hazánk nagyobb részén több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös részeken szitálás előfordulhat. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. Hajnalban -3, +6, a kora délutáni órákban 7, 13 fok valószínű.

Fotók: Getty Images

Ezek lettek az év legjobb természetfotói Magyarországon

Gyönyörű képeken mutatták meg a magyar fotósok a természet szépségeit.

Ezt is szeretjük