Végre felszáll a köd: szikrázó téli idő várható a hétvégén
Jelentős csapadékra és számottevő változásra nem kell számítani a hétvégén.

kodos-ido
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken az északi megyékben több helyen tartósan párás, ködös, felhős maradhat az idő, míg másutt többórás napsütés valószínű. A borult területeken ónos szitálás, szitálás előfordulhat. A nyugati szél a Dél-Dunántúlon olykor megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6 fok között alakul, de néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +10 fok között valószínű, délnyugaton lesz enyhébb, a tartósan borult északi tájakon pedig hűvösebb az idő.

Szombaton északkeleten, keleten erősen felhős területek is maradhatnak, másutt napos vagy változóan felhős időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. Az északkeleti országrész kivételével megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között várható, de északkeleten néhány fokkal hidegebb tájak is lesznek.

Vasárnap éjszaka nagy területen rétegfelhőzet, illetve köd képződik, amelynek egy része egész nap megmarad, másutt kitisztul az idő, kisüt a nap. Csapadék nem várható. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Január elején kinyílt a hóvirág

Hóvirággal általában február végén, március elején találkozhatunk először, idén azonban már január 6-án, vagyis a csillagászati tél mindössze harmadik hetében kinyílt a tavasz hírnöke Nagykanizsán.

Ezt is szeretjük