Tavaszias idő lesz a hétvégén: napközben 20 °C-ot is mérhetünk
Bár csapadékra számítani kell az előrejelzés szerint, a hőmérséklet tavaszias marad.

oszi-levelek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a köd, illetve a rétegfelhőzet egy része elsősorban az Északi-középhegységben helyenként makacsul tarthatja magát, másutt várhatóan legkésőbb a déli, kora délutáni órákig mindenütt feloszlik, és ezt követően több-kevesebb napsütésre számíthatunk számottevő csapadék nélkül.

Többfelé megélénkül, késő délutántól főleg a Dunántúlon és a déli megyékben meg is erősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon többnyire 1 és 8, keletebbre általában 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 11 és 19 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon erősen, másutt többnyire kissé felhős idő várható, de a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben időszakosan több felhő is lehet. A Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, a csapadék fokozatosan Nyugat-Magyarországra húzódik vissza. A délkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Vasárnap kissé felhős vagy fátyolfelhős lesz az ég, majd a Dunántúlon erősen megnövekszik a felhőzet, be is borul az ég. Késő délután előbb a nyugati határszélen, majd egyre keletebbre várható eső, zápor. Éjfélre hozzávetőlegesen a Dunántúl közepéig érhet el a csapadék. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Májusban nyíló növény borította virágba a rétet novemberben

Virágzik a mézontófű a Zala megyei Fakospuszta közelében. A világoslila színű, egynyári növény normál esetben május végétől augusztus végéig nyitja a virágait, ám az enyhe idő miatt most november második hetében bontotta ki a szirmait.

Ezt is szeretjük