Lehűléssel és sok köddel érkezik a hétvége – Kevés napsütésre számíthatunk
Jól látszik már az időjáráson is, hogy szépen, lassan fordulunk át a télbe.

hétvégi-időj1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a rétegfelhőzet gyorsan zsugorodik, majd feloszlik, így jórészt mindenütt gyengén felhős, napos időre számíthatunk csapadék nélkül. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, de a fagyzugos, derült részeken -3, -4 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Szombaton gyengén felhős, napos és rétegfelhőzettel borított, párás területek egyaránt lesznek. Éjjel, reggel és estétől sokfelé számítani kell ködre, amely helyenként napközben is hosszabb ideig megmaradhat. A borult, párás, ködös tájakon előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Fertő környékén élénk széllökések is lehetnek déli irányból. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös részeken ennél hidegebb is lehet.

hétvégi-időj2
Fotó: PavelKant / Getty Images Hungary

Vasárnap az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de lesznek még néhány óráig napos területek is. Éjjel, reggel és estétől sokfelé számítani kell sűrű ködre. A borult, párás, ködös tájakon előfordul szitálás. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Fertő környékén megélénkülhet a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a naposabb vidékeken 13, 14 fokot is mérhetnek.

Csodálatos az ősz a Mecsekben: gyönyörű képeken mutatta meg a magyar fotós

Az őszi, ködös táj földöntúlian szép látványt nyújt.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük