Madártávlatból fotózták a kivilágított temetőket - Gyönyörű képeket készítettek a vidéki városokban

Bár a járványhelyzet miatt érezhetően kevesebben keresték fel a temetőket, még így is gyönyörű látványt nyújtott a mécsesek fénye.

halottak-napja1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mindenszentek hagyományos keresztény ünnep, amikor november elsején a rokonok és közeli ismerősök kilátogatnak a temetőkbe, így megemlékezve már elhunyt szeretteikről. Az emberek ilyenkor általában nemcsak koszorút és virágokat visznek a sírokhoz, hanem gyertyát és mécseseket is, ami varázslatos látvánnyá válik, ha lemegy a nap.

Bár idén kicsit rendhagyóan alakult az ünnep, hiszen a járványhelyzet miatt fokozottan kellett ügyelni a szabályok betartására, valamint sokan inkább pénteken vagy szombaton látogattak ki a temetőkbe, ezzel is megelőzve a tömeget.

Madártávlatból is gyönyörű a temetők látványa

A kevesebb látogató ellenére még így is sokan vasárnap késő délután és este keresték fel a temetőket, hiszen ilyenkor gyönyörű látványt nyújtanak a csillagokként világító mécsesek. Voltak vidéki városok, ahol nemcsak a földről, hanem madártávlatból is megörökítették a temetők varázslatos fényeit, amik beragyogták az estét.

(Képek forrása: MTI/Varga György)

Ezt is szeretjük