Nem tart sokáig az őszies időjárás: változást hoz november első hétvégéje
Már vasárnap lassú melegedés veszi kezdetét. Időjárás-jelentés!

hullo-falevelek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken, november 1-én délelőtt a dunántúli ködfoltok feloszlanak, az ország nagyobb részén jellemző rétegfelhőzet ellenére is többórás napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék sehol sem lesz. A délire, délnyugatira forduló szelet nagyobb területen kísérhetik élénk, Sopron térségében erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -7 és +4 fok között várható, az Északi-középhegység völgyeiben, a Duna-Tisza közén és a Kisalföldön fordulhat elő nagyobb eséllyel fagy. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szombaton éjszaka megnövekszik a felhőzet, napközben erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kisebb eső, zápor előfordulhat, nagyobb eséllyel a délutáni, esti órákban. Sokfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon erős széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Több helyen várható, de többnyire csak kisebb eső, zápor, nagyobb mennyiség az Északi-középhegységben eshet. A déli, délkeleti szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, de az északi hegyek környezetében kissé hűvösebb is lehet.

Fotók: Getty Images

A természet szépségei, másként

Arra biztat mindenkit a művész, hogy a minket körülvevő csodákat ne vegyük készpénznek, hanem inkább gondoljunk arra, mennyire szerencsések vagyunk, hogy minden adott a földi létezésünkhöz. Emellett arra is emlékeztet, hogy mindent meg kell tennünk, amit csak tudunk azért, hogy ezt a szimbiózist meg is őrizzük.

Ezt is szeretjük