Felhős idővel érkezik a hosszú hétvége – Néhány helyen eső is lehet
Közeledünk az október végéhez, így nem meglepő, hogy egyre jobban hűl le a levegő.

október-időjárás-borító
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken általában változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de az éjszaka képződött köd, illetve rétegfelhőzet az északi megyékben több helyen tartósan megmaradhat. A ködös, borult tájakon szitálás előfordulhat. A délnyugati, déli szél az ország délkeleti felében időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 22 fok között valószínű, de a borongós területeken ennél hűvösebb lesz az idő.

Szombaton átmeneti vékonyodások, felszakadozások mellett nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Párásság, ködfoltok főként hazánk északi, északnyugati felén lehetnek. Elszórtan előfordul eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

október-időjárás
Fotó: xxmmxx / Getty Images Hungary

Vasárnap nyugaton főleg rétegfelhőzetre számíthatunk, keleten, majd a középső országrészben is erősebben megnövekszik, vastagszik a felhőzet. Pára-, ködfoltok is lesznek. A Dunántúlon nem valószínű számottevő csapadék, a Dunától keletre több helyen előfordulhat eső, zápor. Az északkeleti szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

11 hónapot várt a fotós, de megérte - Katalin hercegné hirdette ki az idei legjobb természetfotókat

Idén is átadták az év természetfotóinak járó díjakat, különleges felvétel nyert.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük