Október első hétvégéjén akár 30°C is lehet - Időjárás-előrejelzés
Azért esőre és szélre is számítani kell.

oszi-levelek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken északkeleten is felszakadozik a felhőzet, ott is változóan felhős időre számíthatunk, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben északkeleten még lehet eső, majd megszűnik a csapadék. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 24 fok között alakul.

Szombaton a nap nagyobb részében fátyolfelhős időre számíthatunk szűrt napsütéssel. A délután második felétől nyugaton erőteljesebb felhősödés várható. Késő délutántól nyugaton, késő estétől a Dunántúlon egyre többfelé előfordul záporeső, zivatar. A déli, délkeleti szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű, északkeleten az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel.

Vasárnap éjjel keleten is beborul az ég, majd napközben nyugat felől csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, ugyanakkor keleten, északkeleten maradhatnak erősen felhős területek is. Éjszaka, reggel még többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd a csapadékzóna keletebbre tolódik. Délután a Tiszántúlon még szórványosan előfordul záporeső, zivatar, másutt csak elvétve valószínű zápor. A déli szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon, illetve északkeleten helyenként viharos közeli lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul, délkeleten a magasabb, nyugaton az alacsonyabb értékekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Lenyűgöző képek a barcsi szarvasbőgésről

Ilyenkor az erdőkben nemcsak az egyre sokasodó színes falevéllel, hanem a párzási időszakukat élő emlősökkel is lehet találkozni, akik jellegzetes hangjukkal törik meg a csendet.

Ezt is szeretjük