Kánikula várható a nyár utolsó hétvégéjén: szombaton lesz a legmelegebb
Helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok is.

kanikula
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Csapadék estig nem várható. Sokfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet a délkeleti, déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között várható.

Szombaton az ország nagyobbik részén derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, de nyugaton és északon erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé helyenként zápor, zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szelet élénk, több helyen erős lökések kísérik. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 35 fok között várható.

Vasárnap az Alföldön inkább még csak magas szintű felhőzet szűri a napsütést, estig csapadék sem valószínű, ugyanakkor nyugatabbra haladva erősödő gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és növekvő eséllyel alakulhat ki zápor, zivatar. Kezdetben a déli, délnyugati, majd késő délutántól az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél erősödik meg többfelé. Zivatar környezetében a szél átmenetileg viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 30, 35, nyugaton, északnyugaton 22, 29 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Kedves látogatóra figyelt fel a kertjében a nő

A természetközeli élményekért nem kell feltétlenül kirándulni menni, gyakran elég csak kitekinteni az ablakon és megfigyelni a kertben vagy az ablak előtt zajló életet.

Ezt is szeretjük