Folytatódik a kánikula a hétvégén, de némi kellemetlenségre is készülni kell
Egyik pillanatról a másikra változhat meg az időjárás a hétvégén.

lany-nyaron
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a Dunántúl jó részén és a középső megyékben alapvetően felhős idő várható kevesebb napsütéssel, hosszabb napos időszakok elsősorban az északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Összességében több helyen kell záporra, zivatarra számítani, de az északkeleti megyékben kisebb számban és kisebb eséllyel lehet csapadék. A szél csak zivatarok körül erősödhet meg, illetve fokozódhat viharossá. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, emellett néhány órára a nap is kisüthet. Több helyen várható zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Nyugat-Dunántúlon megélénkül az északi, északnyugati szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali 24, 30 fok között valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható, szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Lélegzetelállító látvány az augusztusi napfelkelte

A korán kelés előnye, hogy az ember szemtanúja lehet a napfelkelte csodájának. Ez minden évszakban más és más: egész évben szép, de talán nyáron a legkülönlegesebb.

Ezt is szeretjük