Jót és rosszat is tartogat a hétvégi időjárás: mutatjuk, mire számíts

Kezdetben sokfelé csapadékos, utána jellemzően száraz, napsütéses idő várható.

levendula
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken közepesen és erősebben felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, majd délután nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, északnyugaton elszórtan zápor, máshol többfelé zápor, zivatar valószínű. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetik. Megélénkül, helyenként meg is erősödik az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szombaton a Tiszántúl keleti felén és a középső országrészben várható az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé szórványosan, másutt a többórás napsütés mellett legfeljebb néhol valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul.

Vasárnap napos időre számíthatunk, az ország nagy részén kevés, a Tiszántúl egy részén több gomolyfelhővel. A Tiszántúlon helyenként zápor, zivatar előfordulhat, másutt csapadék nem várható. Az északi szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Éjszakákat tölt a szabadban a fotós a tökéletes képért

A fotós, amióta az eszét tudja, imádja a csillagokat, így teljesen magától értetődőnek vette, hogy a ragyogó éjszakai égboltot fogja fényképezni. Megérte éjszakákon át kint lennie a szabadban, hogy elkészíthesse lenyűgöző felvételeit.

Ezt is szeretjük