Szeszélyes lesz május utolsó hétvégéjén az időjárás: eső és napsütés is lehet
Az előrejelzések bizonytalansága a szokásosnál nagyobb ezen a hétvégén.

májusi-időjárás-eső1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken reggel az Alföldön és északkeleten lehet még felhős az idő, ott néhol kisebb eső, zápor is előfordul, majd megszűnik a csapadék, és ott is kisüt a nap. Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja a többórás napsütést, amiből csak néhol alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar is. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Szombaton éjszaka vastag felhősávok érkeznek, majd napközben erősen gomolyfelhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan lehet zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul. Hétvégétől időjárásunkat egy magassági hidegörvény alakítja, így az előrejelzések bizonytalansága a szokásosnál nagyobb.

májusi-időjárás-eső2
Fotó: samxmeg / Getty Images Hungary

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak rövid napos időszakok valószínűek. Több helyen eső, zápor várható, néhol beágyazott zivatar is lehet. Nagyobb valószínűséggel az ország déli, délnyugati felén lesz csapadék. Az északias szél időnként megélénkül. Hajnalban 8, 14, a délutáni órákban 15, 21 fok lesz a jellemző. A csapadékos tájakon lesz a hűvösebb.

Varázslatosan szép növények, amikben órákig lehetne gyönyörködni: öröm rájuk nézni

Néha jó kicsit lelassítani és csak gyönyörködni a természet szépségeiben.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük