Nem ússzuk meg eső nélkül: május első hétvégéjén hűvös és borús idő lesz
Nem sok jót tartogat a hétvégi időjárás.

esernyo-eso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, némi napsütés reggel elsősorban a Tiszántúlon, délután pedig főként a Dunántúlon lehet. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen lehet zápor, elszórtan zivatar. A délnyugati szelet nagy területen erős, a Nyírségben viharos széllökések is kísérik, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6°C és 13°C között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16°C és 23°C között valószínű, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten még több órára kisüt a nap. Egyre nagyobb területen várható eső, zápor, főként délkeleten, keleten néhol zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megerősödik, az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5°C, 11°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12°C, 22°C között alakul, északnyugaton lesz a hűvösebb, keleten a melegebb.

Vasárnap éjszaka átmenetileg felszakadozik, majd ismét megvastagszik a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3°C, 11°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6°C és 20°C között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Fotók: Getty Images

Láttad már Európa kertjét?

Évente nagyjából 7 millió virághagymát ültetnek el a világ legnagyobb virágoskertjében, április közepétől pedig megkezdődik a tulipánvirágzás, ami minden évben a leglátványosabb időszak ott.

Ezt is szeretjük