Jön a hideg: még hózáporokra is számítani kell a hétvégén
Átmeneti lehűlésre kell készülni a napokban.

havas-eso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken az általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő mellett sok napsütésben lesz részünk. Csapadék az ország döntő részén nem lesz, de Borsodban és környékén egy-egy futó zápor esetleg előfordulhat. Csak Sopron körül élénkülhet meg a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +7 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken enyhébb lesz a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között várható.

Szombaton észak felől lassan megnövekszik a felhőzet, előtte északon néhány, délen több órára kisüt a nap. Késő délutánig az ország északi felén szórványosan, estétől délebbre is, és már többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, majd északkeleten, északon este havas eső, hó is lehet már. Az északkeletire, északira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, majd délután gyorsan csökken a felhőzet.

Vasárnap éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd a csapadék északkelet felől szűnni kezd, illetve egyre inkább elszórt hózáporra vált. Napközben észak felől lassan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, helyenként valószínű hózápor. Az északkeleti szelet nagy területen erős vagy viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban több fokkal hidegebb várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Kiemelt kép: MTI/Demecs Zsolt

A koronavírus váratlan hatása

Az intézkedések eredményeképpen sokkal kevesebb jármű van mozgásban, csökkent a légi forgalom, és a gyárak egy részében is leállt a munkavégzés. Ez a kényszerpihenő szép lassan a légszennyezés látványos visszaszorulásához vezetett.

Ezt is szeretjük