Újabb lehűlés veszi kezdetét: mínuszok is lehetnek a hétvégén
Lassan csökken a hőmérséklet, de csapadékra nem kell számítani.

tavasz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken délen eleinte néhány órára még kisüthet a nap, majd ott is beborul az ég. Késő délután ugyanakkor észak felől vékonyodni, csökkenni kezd a felhőzet. Előbb északnyugaton, északon, a déli óráktól másutt is egyre többfelé várható eső, zápor, majd késő délutántól észak felől szűnni kezd a csapadék. 

A szél északnyugatira fordul, nagy területen megerősödik, majd estére mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható. Északnyugaton, északon a reggeli órákban áll be a nappali csúcsérték.

Szombaton éjszaka csökken a felhőzet, kiderül az ég. Napközben megnövekvő magas szintű felhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Vasárnap derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. A szél északkeletiről keletire, délkeletire fordul, többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Csodás virágözönnel köszöntött be a tavasz Magyarországon

Semmi sem jelzi egyértelműbben a tél elmúltát és a tavasz beköszöntét, mint az ébredező természet. Az elmúlt napokban színpompás virágok bújtak ki a földből, és jelentek meg a fákon szerte az országban.

Ezt is szeretjük