Borongós és szeles lesz a hétvége, de van valami, aminek örülhetünk
Fokozatosan melegszik az idő a következő napokban.

hovirag
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken felhősáv vonul át kelet felé az országon, mögötte északnyugaton már délelőtt, a középső tájakon a déli órákra, délkeleten délután süt ki a nap, határozottan csökken a felhőzet. Ugyanakkor északkeleten estig többnyire erősen felhős maradhat az ég. Északkeleten, északon szórványosan várható eső, zápor, délnyugat felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye.

A szél délnyugatiról északnyugatira fordul, sokfelé megerősödik, illetve viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de északkeleten lesznek körzetek, ahol nem melegszik 3-4 fok fölé a levegő.

Szombaton növekvő, vastagodó magas szintű felhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül, kis területen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, nyugaton lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb.

Vasárnap többnyire erősen felhős idő várható. Délnyugaton nem valószínű csapadék, onnan észak, északkelet felé haladva ugyanakkor fokozatosan növekszik az eső, záporeső esélye. A nyugati, délnyugati szél sokfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Fotók: Getty Images

Friss fotók a késő téli Balatonról

A Balaton téli arcát talán csak azok ismerik igazán, akik a környékén laknak, hiszen a turisták inkább a nyári szezon alkalmával látogatnak el a tóhoz. Pedig ilyenkor is gyönyörű látványt nyújt a nyugodt víz és a békés táj.

Ezt is szeretjük