Visszatér a tél a hétvégén: egyre több helyen havazhat a napokban
Bár nem sok helyen marad meg tartósan a friss hó, csapadékra számítani kell a hétvégén.

havas-eso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken kezdetben borult lesz az ég, délelőttig sokfelé várható eső, a Dunántúlon havas eső, a magasabb részein helyenként havazás is, majd a déli óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék - mely a vége felé már többfelé válthat havas esőre, hóra - kelet és dél felé szorul. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 °C és 6 °C között várható.

Szombaton többnyire fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és a Dunántúl déli felén elszórtan havazás, hószállingózás várható. A keleties szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 °C és -8 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 °C és +4 °C között várható.

Vasárnap főleg erősen felhős vagy borult idő várható, leginkább délen és keleten szórványosan számíthatunk havazásra, hószállingózásra. Az északkeleti, északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 °C és -6 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 °C és +3 °C között várható.

Fotók: Getty Images.

Ezt is szeretjük