Durva lehűlés jön a hétvégén: erős havazásra és kemény mínuszokra számíthatunk
2019 első hétvégéjén megérkezik az igazi fagyos, havas tél az előrejelzések szerint.

havazas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pénteken a délutáni órákig jobbára közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Kezdetben csak helyenként alakulhatnak ki hózáporok, majd a késő délutáni óráktól nyugat felől egyre többfelé havazás kezdődik. Az északnyugati szél a Dunántúlon erős, időnként viharos lesz, délutántól mérséklődik jelentősen a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 °C és -3 °C között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, csak északnyugaton, északon vékonyodik el a felhőzet. Sokfelé várható havazás, főként nyugaton havas eső, eső is eshet. Kezdetben időnként megélénkül a délnyugati szél, mely délután a Dunántúlon fokozatosan északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 °C és -8 °C között várható, mely a Dunántúlon az éjszaka első felében áll be. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 °C és +4 °C között alakul.

Vasárnap szakadozottá válik a felhőzet, de továbbra is döntően erősen felhős marad az ég. Elszórtan valószínű kisebb havazás, hózápor. Az északi szél megerősödik, főként a Dunántúlon viharossá fokozódik, ezért helyenként hófúvásra is számítani lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 °C és -4 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 °C és -3 °C között alakul.

Ezt is szeretjük