Fotók: Matolcsy és a víz volt az úr

Hó, eső, árvíz, belvíz és locsolás is volt

Az új jegybankelnök bejelentett, Janics visszatért, Jozef Rohácot felmentették. Összefoglaló.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy arra a márciusi tél után mindenki számított, megérkezett az árvíz, és megállíthatatlanul elmosta a fél országot. Majd jött a belvíz, ami szintén. Ennek tetejébe jött még egy kis hó is. Aztán kiderült, hogy 110 éve nem esett ennyi csapadék az év első három hónapjában. A helyzet péntekre sem javult, sok helyen még ekkor is intenzív védekezést folytattak.

Mindeközben a bíróság is végezte a munkáját. Mint ismert, 2011-ben Szlovákiából Magyarországra hozták Jozef Rohácot, akit több bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, például a médiavállalkozó Fenyő János megölésével, illetve azzal, hogy távirányítású robbanószerkezetet készített azért, hogy megölje Seres Zoltánt, az alvilág egyik ismert figuráját. Utóbbi ügyben most a bíróság bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette Rohácot, akire még tárgyalások sorozata vár, hiszen március közepén vádat emeltek ellene és társa ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt a Fenyő-gyilkossággal összefüggésben.

Először edzett hazatérése óta Janics Natasa, aki tavaly ősszel jelentette be, hogy szülőhazájában, Szerbiában folytatja, majd meggondolta magát, és visszajött. Janics nem Szegeden edzett, korábbi klubjából Győrbe igazolt.

Csütörtökön Matolcsy György egy elég nagyszabásúnak tűnő, de egyelőre sok kérdést megválaszolatlanul hagyó növekedési programot ismertetett, amelynek fő eleme a kis- és középvállalkozások támogatása olcsó hitellel - erre 500 milliárd forintot szánnak. Ez Matolcsy legelső bejelentése volt jegybankelnökként.

További cikkeink a héten

Hóesés húsvétkor? Igen!

Fotók a furcsa tavaszról, ami inkább hasonlított egy zord télhez.

Ezt is szeretjük