Vajon van idén esély a fehér karácsonyra? Ez a meteorológusok előrejelzése
A héten napos és csapadékos időben is részünk lesz.

karácsony-időjárás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel. Legnagyobb eséllyel északkeleten alakulhat ki hózápor, havas eső, zápor. Az északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben nagy területen lesz erős, ám a nap második felében fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. Késő estére általában +2, -5 fok közé hűl le a levegő.

Kedden általában gyengén felhős idő valószínű többórás napsütéssel, majd délután fátyolfelhők sodródnak fölénk. Emellett az ország keleti megyéiben több és vastagabb felhőzet lehet, arrafelé helyenként hózápor kialakulhat, főleg egy összeáramlási zóna mentén. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, gyengül. Kora délután -2, +3 fokot mérhetünk.

karácsony-időjárás1
Fotó: Lloret / Getty Images Hungary

Szerdán nyugat felől egyre több rétegfelhőzet sodródik elsősorban a Dunántúl fölé, míg az ország keleti felében többórás napsütés is lehet. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalra általában -8 és -2 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugokban ennél jóval hidegebb is lehet. Kora délután -2, +3 fok valószínű.

Csütörtökön a rétegfelhőzet mögül csak kevés helyen, rövid időre süthet ki a nap. Néhol kisebb, vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra többnyire -7 és -2 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugokban ennél pár fokkal hidegebb lehet. Kora délutánra -2 és +8 fok közé melegedhet fel a levegő, délnyugaton lesz az enyhébb, északkeleten a hidegebb idő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a többnyire erősen felhős vagy borult ég mellett szórványos jelleggel számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra: főleg északon, északkeleten lehet eleinte hó, havas eső. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban -4, +5, kora délután általában 7, 12 fokot mérhetnek, de északkeleten ennél több fokkal hidegebb lehet.

8 aprócska település itthon, ami télen igazi mesebirodalommá változik

Télen már egyre ritkábban esik a hó, szerencsére vannak olyan falvak Magyarországon, ahol szinte minden évben csillogó hótakaró lepi be a tájat.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük