8 aprócska település itthon, ami télen igazi mesebirodalommá változik: gyönyörűek ebben az évszakban is

Télen már egyre ritkábban esik a hó, szerencsére vannak olyan falvak Magyarországon, ahol szinte minden évben csillogó hótakaró lepi be a tájat.

Havazás magyar falvakban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klímaváltozás hatásai már hazánk időjárásában is megérződnek, évek óta csak nagyon ritkán havazik, szinte egybefolynak az évszakok. Holott nem is olyan régen, egy jó tíz évvel ezelőtt még Budapesten is akár méteres hótakaró is boríthatta az utcákat.

A havazás szerelmeseinek azonban nem érdemes búslakodniuk, hiszen hazánk szubalpin területein minden évben lehullik a fehéresen csillogó hó, ami ropogós takaróként fedi be a tájat.

Havas falvak

Szerencsére Magyarország dimbes-dombos területein olyan bájos települések alakultak ki a történelmünk folyamán, melyek minden évszakban máshogy varázsolják el az odalátogatókat. A hideg beköszöntével ezekben az aprócska helységekben igazi mesebirodalom képe tárul a kirándulni, pihenni vágyók szeme elé - mutatjuk közülük a kedvenceinket.

(Cikken belüli képek forrása: Teteneverdle / indafoto, Nardai Károly / indafoto CC BY-NC-SA 2.5 HU, Juhász József / indafoto CC BY 2.5 HU, CsobánkaSprencz Családi MajorFLÓRA és Kokkobill / indafoto CC BY-NC-SA 2.5 HU,  Facebook, borítókép forrása: Teteneverdle / indafoto CC BY-NC-SA 2.5 HU   )

Ezt is szeretjük