Igazi télies idővel jön a december: fagyokra és havazásra is lehet számítani
Igazi téli időjárás vár ránk ezen a héten.

heti-időjárás-borító
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a Dunántúlon több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de délelőtt a Dunától keletre még több lesz a felhő, és helyenként havazás is lehet, majd délután ott is felszakadozik a felhőzet, megszűnik a csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. Késő estére 0 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Kedden reggel, délelőtt még nagyrészt borult, párás, napközben azonban délkelet, kelet felől csökkenhet a rétegfelhőzet kiterjedése. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként előfordulhat hószállingózás. A déli szél csak a Kisalföldön élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű.

heti-időjárás
Fotó: TatianaMironenko / Getty Images Hungary

Szerdán napközben főleg északkeleten vékonyodik a rétegfelhőzet, feloszlanak a ködfoltok, több-kevesebb napsütés is lehet a fátyolfelhők mellett, azonban délnyugat felől megkezdődik a felhőzet vastagodása. Kora délutánig nem valószínű csapadék. Késő délutántól, estétől délnyugat felől havazás kezdődhet - este, éjjel a déli megyékben helyenként havas eső, ónos eső is lehet. Az északkeleti szél a Dél-Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -8 fok között valószínű, de a kevésbé felhős északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható ismétlődő csapadék: a Nyugat-Dunántúlon főleg havazás, a Kelet-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, az Alföldön havas eső, ónos eső is, de egyre inkább eső. Nyugaton is kisebb területre szorul vissza a havazás, helyenként arrafelé is kialakulhat vegyes halmazállapot. Északkeleten legkisebb a csapadék esélye. Az északkeleti, keleti szél több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -1 és +6 fok között valószínű, de nyugaton alacsonyabb, délkeleten magasabb értékeket is mérhetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken egyre több helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A csapadékzóna kelet felé vonul, este elhagyja az országot. Jórészt eső várható, de eleinte nyugaton, illetve a hegyekben még hó, havas eső is hullhat. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Valóságos ködtenger borult az országra: ilyen gyönyörű volt a jelenség a magyar fotósok szemszögéből

Ezek a ködös fotók szerethetőbb nézőpontból mutatják be a zord novemberi időjárást.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük