Késő őszi időjárásra számíthatunk a héten: borongós, ködös napok jönnek
Igazi, ősz végére jellemző időjárásra számíthatunk a héten.

ködös-idő1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a déli megyékben kevésbé felhős időszakok is lehetnek. A nap első felében helyenként, délután már több helyen eső valószínű, a nagyobb mennyiség estefelé a Dél-Dunántúlon várható. Egyre többfelé északira, északnyugatira fordul a szél, de többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden egy hidegfront vastag, összefüggő felhőzete lassanként délkelet felé vonul, mögötte általában kisüt hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, de még nyugaton is lehetnek felhős körzetek napközben. Elsősorban délen és keleten valószínű szórványosan eső, záporeső. Az északi, északnyugati szél főleg a Dunántúlon nagy területen erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

ködös-idő2
Fotó: miljko / Getty Images Hungary

Szerdán hajnalra sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek nagy része napközben megszűnik, sok helyütt számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra. Néhol előfordulhat szitálás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között várható.

Csütörtökön éjszakára sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is megmaradhat. Csak kisebb körzetekben lehet több-kevesebb napsütés. Szórványosan számítani lehet szitálásra. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, de az Észak-Dunántúlon sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken eleinte főként rétegfelhőzetre számíthatunk, majd elsősorban északnyugaton vastagszik a felhőzet. Emellett helyenként napos időszakok is lehetnek, főleg délkeleten. Elsősorban nyugaton és északon valószínű szórványosan eső, zápor. Az északi, északkeleti szél az Észak-Dunántúlon több helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9 fok között várható.

Lélegzetelállítóan szép a ködös Magyarország - Városban és hegyvidéken is készült fotó

Az ősz második felében egyre gyakoribb a köd Magyarországon. Ez a fotósokat is megihlette.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük