Kellemes őszi idő vár ránk a héten: csak a hajnali órákban lesz hidegebb

Csapadékra szinte egész héten nem lehet számítani az előrejelzések szerint.

nov8-időjárás2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a déli órákig jórészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, délutántól észak felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet. A nap első felében több helyen számítani lehet esőre, záporra. Délutánra a déli országrészben is megszűnik a csapadék. Az északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden többnyire napos, gomolyfelhős időre van kilátás csapadék nélkül. Reggel ködfoltok előfordulhatnak, amelyek délelőtt megszűnnek. Az északi szél délután északkeletire, keletire fordul, és időnként megélénkül. Kora délutánra 8 és 13 fokra melegszik fel a levegő.

nov8-időjárás1
Fotó: Svetlana Evgrafova / Getty Images Hungary

Szerdán az éjszaka képződő ködfoltok nagy része napközben megszűnik, a legtöbb helyen kisüt a nap. A napsütést fátyolfelhők szűrik. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet -3 és +5, a maximum 7 és 14 fok között várható.

Csütörtökön az éjszaka képződő ködfoltok zsugorodnak, nagy részük megszűnik, kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás, kisebb eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul. A csúcsérték általában 9 és 15 fok között várható, de a tartósabban felhős, párás részeken hidegebb is lehet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken az éjszaka képződő ködfoltok zsugorodnak, nagy részük megszűnik. Vékony frontális felhősáv vonul északról dél felé, a legtöbb helyen legalább pár órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás, kisebb eső. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Hajnalban -3, +5, kora délután 7, 13 fok várható.

Melyik fa levelét látod a képen? 3 perces őszi kvíz

Ősszel gyakran rálépsz, de fel is ismered? 8 fotót mutatunk lombhullató fák leveleiről.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük