Visszatér a jó idő: napsütésre és melegedésre is számíthatunk a héten
Ezen a héten nem az esőé, sokkal inkább a napsütésé lesz a főszerep.

heti-időjárás-ősz2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a délelőtti órákra gyorsan megszűnik a párásság, felszakad a rétegfelhőzhet, majd változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, de a Dunántúlon egy-egy gyenge zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 16 fok között várható. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Délután és este gyengén felhős lesz az ég, csak elvétve lehetnek erősebben felhős körzetek. Párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet, erre nagyobb esély északkeleten van. Csapadék nem valószínű, de a ködös tájakon gyenge szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

Kedden jobbára gyengén felhős, napos, északkeleten változóan felhős idő várható. Főleg hajnalban, reggel, elsősorban az északkeleti országrészben számítani lehet párásságra, ködfoltokra. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, a nyugati megyékben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

heti-időjárás-ősz1
Fotó: northlightimages / Getty Images Hungary

Szerdán nagyrészt fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, de az északi, északkeleti megyékben rétegfelhőzettel borított területek is lehetnek. Csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon sok helyütt megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de tartósabban párás, ködös, felhős vidékek is előfordulhatnak, főleg az északi, északkeleti megyékben. A felhős, párás vidékeken néhol előfordulhat szitálás. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a borult részeken ennél kissé hűvösebb, délnyugaton pedig néhány fokkal melegebb lesz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken eleinte főleg réteg-, illetve fátyolfelhőzetre számíthatunk, majd megvastagszik a felhőzet. Lehetnek tartósabb ködfoltok. A borult részeken néhol szitálás is előfordulhat, másutt nem lesz csapadék. A déli, délnyugati szél több helyen megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 23 fok között alakul, északon lesz a hűvösebb, délen a melegebb idő.

Enyhébb telek és váratlanul érkező hidegek jönnek - Ilyen időjárás várható a jövőben Magyarországon

Fel kell rá készülni, hogy a jövőben már egészen máshogy néznek majd ki a telek, mint ahogy azt gyerekkorunkban megszoktuk.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük