Igazi őszies időre készülhetünk a héten: éjszakánként mínuszok is lehetnek

A borús, felhős idő mellett napsütésre is számíthatunk a héten.

őszi-időjárás2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn az ország nagy részén jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kevésbé felhős területek délutánig leginkább az északkeleti harmadban lehetnek, majd késő délutántól északnyugat felől átmeneti határozott felhőzetcsökkenés kezdődik. Helyenként, elsősorban a déli és a keleti határ közelében lehet számítani többnyire gyenge - előbbi vidékeken néhány helyen időnként közepes, esetleg erősebb intenzitású - esőre. Az északnyugatira, északira forduló szél főleg a nyugati, északnyugati megyékben lesz élénk, Sopronnál erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között valószínű, de a keleti, északkeleti határnál 16, 17 fok is lehet, illetve a tartósan borult déli részeken 10 fok alatt maradhat a maximum.

Kedden az összefüggőbb felhőzóna kelet, délkelet felé elhagyja az országot. Napközben felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordul kisebb eső, zápor. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A csúcsérték 10 és 15 fok között várható.

őszi-időjárás1
Fotó: GrzegorzZieliski / 500px / Getty Images Hungary

Szerdán felhőátvonulások várhatók, több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű záporeső. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett tájakon 0, -1 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Csütörtökön változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor. A kevésbé felhős, szélvédett körzetekben hajnalra átmeneti ködfoltok képződhetnek. Sok helyütt megélénkül az északi szél. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +5 fok között, a kevésbé felhős, szélvédett vidékeken fagypont alatt alakul. A csúcsérték többnyire 8 és 13 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, majd észak felől vastagabb felhőzet is érkezhet. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Éjjel, reggel számítani lehet ködfoltokra. A délnyugati, nyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de a derült, szélvédett tájakon -1, -3 fokot is mérhetnek. A maximum-hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Őszi veszélyekre figyelmeztet a katasztrófavédelem: hogyan kerülhető el a baj a fűtési szezonban?

Katasztrófavédelem: indul a fűtési szezon, előzzük meg lakástüzeket!

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük