Felhős idővel jön október első hete: napsütésre és záporra is lehet majd számítani
Október első hetében kellemes őszi idő vár ránk.

heti-időjárás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a gyakran változó felhőzet mellett késő délelőttől szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok, a keleti határszélen délután heves zivatarok is lehetnek. A déli, délnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Emellett hevesebb zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 28 fok között alakul. Késő estére 12, 18 fokra hűl le a levegő.

Kedden általában változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Délelőtt keleten, estétől nyugaton lehetnek erősebben felhős területek. Néhol előfordulhat záporeső. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

heti-időjárás1
Fotó: Thomas Winz / Getty Images Hungary

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak estétől csökken nyugat felől a felhőzet. Sokfelé számítani lehet esőre, záporra, helyenként zivatarra. A déli, majd a nyugati, északnyugati szelet sokfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 23 fok között várható, a nyugati országrészben lesz a hűvösebb, keleten, délkeleten a melegebb idő.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütéssel. Reggel még északkeleten várható szórványosan eső, zápor, napközben legfeljebb egy-egy zápor fordul elő. Kezdetben az északnyugati, nyugati, később a délnyugati, déli szelet kísérik több helyütt erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul, északkeleten lehet az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken változóan felhős idő várható, általában többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A déli szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.

Példátlan török kori romokra bukkantak Szegeden - Jelentős történelmi felfedezés

Török kori tímárműhely maradványaira bukkantak Szeged belvárosában.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük