A héten már fagyni fog: szeles, hideg őszi napok jönnek
Hűvös, szeles időre számíthatunk, de a hét második felében egy kicsit melegszik majd az idő.

szel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a délelőtti óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet, kora délutánra a délkeleti megyékben is kisüt a nap. A csapadék fokozatosan a déli megyékre korlátozódik, megszűnése a délután első felében valószínű. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 °C, 19 °C között várható. Késő estére 8 °C, 12 °C közé csökken a hőmérséklet.

Kedden derült vagy legfeljebb gyengén felhős idő várható, azonban a reggeli órák tájékán, az északi vidékeken kissé megnövekedhet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként viharossá is fokozódhat. A késő esti 8 °C-ról, 12 °C-ról hajnalra 4 °C, 9 °C közé csökken a hőmérséklet, de a szélvédett helyeken hűvösebb is lehet.

Szerdán fátyol- és gomolyfelhők mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Az északi, majd a délire forduló szél napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 °C és +6 °C között alakul, talaj menti fagy többfelé lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 °C és 18 °C között valószínű.

Csütörtökön napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A délnyugati szél többfelé lesz élénk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 °C és 8 °C között várható, talaj menti fagy többfelé, légköri fagy az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 °C és 21 °C között valószínű.

Pénteken nagyrészt gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő valószínű. A délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 °C és 10 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 °C és 24 °C között várható.

Nézd meg ezt is - Kiszáradt egy 26 méter mély tó

Szinte teljesen kiszáradt a Brenetsi-tó a klímaváltozás miatti aszály következtében. A svájci Les Brenets településén található állóvíz szintje hét méterrel van a megszokott alatt, és átlagban naponta 16 centiméterrel süllyed a nyár óta tartó szárazság miatt. 

Ezt is szeretjük