Ilyen időre számíthatunk a héten: akár 31 fok is lehet
A héten is velünk marad a nyárias idő, de kisebb záporokra is lehet majd számítani.

sz-időjárás2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben magasabbra törhetnek a gomolyok, és arra néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, de máshol érdemi csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, azonban időnként megélénkülhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére általában 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet, de a völgyekben ennél jóval hűvösebb is lehet.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

sz-időjárás1
Fotó: Dzmitrock87 / Getty Images Hungary

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett keleten hosszabb, a nyugati országrészben rövidebb napsütésre számíthatunk. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén erősen felhős idő lesz a jellemző. Szórványosan előfordul eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugatira forduló szél sok helyütt megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 10 és 18, a maximum 23 és 30 fok között várható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a nap első felében nagyrészt erősen felhős idő várható, és több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, majd nyugat, északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, és főleg keleten valószínű még helyenként csapadék. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalban 10, 17, délután 20, 25 fokot mérhetünk.

Melyik fa levelét látod a képen? 3 perces őszi kvíz

Ősszel gyakran rálépsz, de fel is ismered? Nyolc fotót mutatunk lombhullató fák leveleiről.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük