Reggel köd, nappal 30 °C lehet: nehéz lesz kiigazodni az időjáráson a héten
A hűvös, őszi hajnalok után nap közben még nyárias hőmérsékletre számíthatunk.

kod
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, helyenként felhőszakadás is lehet. Délután nyugat felől határozott felhőzet-csökkenés veszi kezdetét, ezzel együtt a csapadék súlypontja is a keleti országrészre helyeződik át. Ott csak estefelé csökken a felhőzet, és áll el az eső.

A délies, majd az egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira forduló szelet olykor erős, zivatarok környezetben akár viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 25 fok között valószínű, de a keleti határvidéken 26, 29 Celsius-fok is lehet. Késő estére 12 és 18 Celsius-fok közé hűl le a levegő.

Kedden a hajnali ködfoltok feloszlását követően országszerte gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A keleti szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 Celsius-fok között alakul.

Szerdán eleinte a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható, majd nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Délután nyugaton helyenként eső, zápor előfordulhat. A keleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet keleten 25, 30, nyugaton 22, 25 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet. Kezdetben elszórtan még előfordulhat kisebb eső, zápor, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 Celsius-fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a reggeli ködfoltok feloszlását követően gomolyfelhős, napos, csapadékmentes idő várható. A nyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 Celsius-fok között várható.

Fotók: Getty Images

Medúzák jelentek meg egy magyar tóban

Édesvízi medúzák jelentek meg a salgótarjáni Középbánya-tóban. Az egészen apró, 2-4 centiméteres, átlátszó állatok a magasabb vízhőmérséklet, valamint a jó vízminőség miatt telepedtek meg a tóban. A faj a tengeri medúzával ellentétben emberre ártalmatlan.

Ezt is szeretjük