Lehűléssel köszönt be a szeptember: viharokkal ér véget a kánikula
A hét elején heves zivatarokra számíthatunk.

eso
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn délelőtt az ország nagy részén kisüt a nap, északnyugaton lehetnek makacsabb felhők. Délután délnyugat felől fokozatosan befelhősödik az ég, késő délutántól pedig egyre többfelé ered el az eső. A Dunántúlon - annak is főként a déli részein - kiadós mennyiségű csapadék hullhat, a Tiszántúl viszont száraz maradhat.

A középső tájakon késő délután, este záporok, heves zivatarok is kialakulhatnak! Az északnyugati, északi szél megerősödik, Sopron térségében azonban viharos lökések is lehetnek. Zivatarok környezetében átmenetileg akár erősen viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22 és 26, míg keletebbre 27 és 31 fok között várható. Késő estére 15 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden, szeptember elsején borult lesz az ég, majd napközben dél felől csökken a felhőzet, de északon végig sok marad a felhő. Délelőtt főként a keleti és északi tájakon várható eső, zápor, zivatar, de délutánra jórészt elvonul, és megszűnik. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 26 fok között alakul.

Szerdán nappali gomolyfelhő-képződés várható, de emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Északon helyenként záporeső előfordulhat. A nyugatias szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Csütörtökön általában közepesen és erősen felhős lesz az ég, de legalább pár óra napsütés mindenütt valószínű. Helyenként záporeső előfordulhat. Az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között valószínű.

Pénteken nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, helyenként záporeső is előfordulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Rettenetes pusztítást végzett a Laura hurrikán

Az amerikai országos meteorológiai szolgálat katasztrofálisnak minősítette a hurrikánt a tenger 10-15 méteresre korbácsolt hullámai, az erőteljes széllökések és az özönvízszerű esőzések miatt. Képeken mutatjuk a pusztítást.

Ezt is szeretjük