Hőséggel búcsúzik az augusztus: milyen idő lesz a nyár utolsó napjaiban?
A naptári nyár utolsó napjaiban is kánikulára számíthatunk, elszórtan előforduló záporokkal.

meleg-ido
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen, de emellett több órára kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A keleties szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 35 fok között várható. Késő estére általában 21, 27 Celsius-fokra hűl le a levegő.

Kedden a sok napsütés mellett északon és nyugaton több, másutt kevesebb gomolyfelhő várható. Napközben szórványosan - főként nyugaton és északon - valószínű zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 Celsius-fok között valószínű.

Szerdán napos idő lesz gomolyfelhőkkel. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. A délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 Celsius-fok között valószínű.

Csütörtökön többnyire napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szelet néhol élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 Celsius-fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 Celsius-fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Nagyon furcsa fészket építettek a méhek

Egy ausztráliai méhfaj, a Tetragonula carbonaria merőben szokatlan, spirális méhlakást épít, amiről nehéz eldönteni, hogy inkább egy guszta süteményre vagy egy tüneményes építészeti műremekre emlékeztet.

Ezt is szeretjük