Zivatarok szakítják meg a kánikulát, de nem sokáig hoznak enyhülést
A héten is 30 fok körüli maximumok várhatók.

nyar
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn napos időre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel. Nagyobb számban északon és nyugaton alakulhat ki zápor, zivatar, elsősorban a délutáni, esti órákban. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében lehetnek átmenetileg viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között várható. Késő estére 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden általában gomoly- és fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés az ország nyugati, északnyugati felében valószínű, és nagyobb eséllyel ott zápor, zivatar is várható. Az északkeleti, északi szelet helyenként élénk lökések kísérik, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 28, 32 fok között valószínű.

Szerdán gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Több felhő a délnyugati tájakon valószínű, és záporok, zivatarok is nagyobb eséllyel arrafelé alakulnak ki, míg északkeleten legkisebb a csapadék valószínűsége. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között valószínű.

Csütörtökön napos időre van kilátás, általában kevés gomolyfelhővel. Néhol zápor, zivatar kialakulhat, erre főként délnyugaton van esély. Általában mérsékelt marad a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon valószínű a több felhő. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 33 fok között valószínű, északnyugaton az alacsonyabb értékekkel.

Fotók: Getty Images

Lélegzetelállító látvány az augusztusi napfelkelte

A korán kelés előnye, hogy az ember szemtanúja lehet a napfelkelte csodájának. Ez minden évszakban más és más: egész évben szép, de talán nyáron a legkülönlegesebb.

Ezt is szeretjük