Hidegfront közeledik: kellemetlen időjárással indul az augusztus
A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő néhány napban egyre csapadékosabb és frissebb lesz az időjárás.

felhos-ido
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn kora délutánig sok felhőre, többfelé záporra, zivatarra van kilátás, majd egyre több helyen és hosszabb időre süt ki a nap. Estétől csökken jelentősebben a csapadékhajlam. Az északi szél a Dunántúlon megélénkül, máshol mérsékelt marad a légáramlás. Zivatar környékén erős vagy viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 Celsius-fok között valószínű, északkeleten lesz a melegebb. Késő estére 19 és 25 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden reggel még többfelé felhős lehet az ég, de a délelőtt során gomolyosodni, szakadozni fog a felhőzet, délutánra már napos idő várható. Éjszaka kevés helyen, napközben - főként délután - elszórtan számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, északkelet felé növekvő eséllyel, ott akár felhőszakadás is lehet. Az északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon kísérhetik élénk, erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok között alakul.

Szerdán gomolyfelhős, napos idő várható, de az Északi-középhegységben és az Alföld középső részein a több felhő mellett nagy valószínűséggel alakulnak majd ki záporok, zivatarok, a Dunántúl nagyobb részén kicsi a csapadék esélye. Az északnyugati, északi szél többnyire élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 Celsius-fok között alakul.

Csütörtökön, augusztus 1-én a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés várható. Éjszaka sem kizárt néhol kisebb csapadék, de napközben a Dunától keletre már nagyobb eséllyel kell számítani záporra, zivatarra. Az északnyugati szél élénk lesz, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 Celsius-fok között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken egy hidegfront érkezése miatt a korábbi napoknál felhősebb idő várható, a legtöbb napsütés keleten, északkeleten lehet. A nap előrehaladtával egyre nő az esélye záporok, zivatarok kialakulásának, akár heves zivatar is lehet. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatar környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 Celsius-fok között alakul.

Fotók: Getty Images

8 helyszínt fotóztak egy éven át

Kreatív művészek látványos képeken mutatták meg, mennyire máshogy alakulnak a viszonyok az év négy fő szakaszában a világ különböző pontjain. Híres, gyönyörű helyeken készítettek fotókat tavasszal, nyáron, ősszel és télen, majd összefüggő montázzsá gyúrták azokat.

Ezt is szeretjük