Nem lesz könnyű kiigazodni az időjáráson a héten: egyik napról a másikra változik

Először nyárias, majd csapadékos lesz az idő, aztán ismét visszatér az átmeneti meleg.

szines-esernyo
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a nap nagy részében gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Délután elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, de az Északi-középhegység térségében, az Észak-Alföldön, valamint az Alpokalján zivatar. A többnyire mérsékelt északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható. Késő estére 18, 23 fokra hűl le a levegő.

Kedden napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyekből napközben az északkeleti megyékben zápor, zivatar kialakulhat. Estefelé a nyugati tájakon is növekszik a felhőzet, és estétől már ott is előfordulhat csapadék. A változó irányú szél csak ritkán élénkül meg, átmeneti szélerősödés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható.

Szerdán északnyugat, észak felől egy szakadozott felhősáv átvonulására számíthatunk, több napsütés délelőtt a déli, délután az északi megyékben valószínű. Több helyen alakul ki zápor, zivatar, a nap második felében már inkább a déli országrészben lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél megélénkül, zivatar környékén erős széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon megélénkül az északkeleti szél, másutt mérsékelt marad a légáramlás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken is fátyol- és többnyire kevés gomolyfelhő mellett sok napsütés ígérkezik, legfeljebb a Kisalföld és az Északi-középhegység térségében alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között valószínű.

Fotók: Getty Images

Ámulatba ejtő fotó nyerte a világ egyik legfontosabb pályázatát

A pályázat célja az volt, hogy bemutassák, milyen sokszínű a körülöttünk lévő világ. A fődíj nyertese 1000 dolláros pénzjutalomban részesült az Ausztrália keleti partjainál készített alkotásáért.

Ezt is szeretjük