Nem lesz felhőtlen a hét: bármikor leszakadhat az ég a következő napokban
Mutatjuk a meteorológusok előrejelzését: ilyen időre számíthatunk a héten.

nyar-lany
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a Dunántúlon általában kevés lesz a felhő, másutt azonban vastagabb, illetve zártabb lehet a felhőtakaró. Főként a Dunától keletre szórványosan alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás is lehet. Az északi szél elsősorban a Dunántúlon erősödik meg, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat, de zivatarok környezetében szintén számíthatunk átmeneti szélerősödésre. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 °C és 30 °C között valószínű. Késő estére 19 °C és 24 °C közé hűl le a levegő. Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú riasztást adtak ki ma éjfélig, felhőszakadás miatt.

Kedden gomolyfelhős, napos idő valószínű, főleg az Északi-középhegység térségében és a Duna vonalában zápor, zivatar előfordulhat. Az északi szél a Dunántúlon megerősödik, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 °C és 20 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 °C és 32 °C között várható.

Szerdán napos idő várható, a kevés gomolyfelhőből legfeljebb egy-egy zápor lehet. Az északi, északkeleti szél kezdetben még megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 °C és 20 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 °C és 33 °C között valószínű.

Csütörtökön a sok napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A változó irányú szél csak zivatarban erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 °C és 21 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 °C és 33 °C között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken a változó vastagságú és mennyiségű felhőzetből elszórtan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 °C és 22 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 °C és 30 °C között alakul.

Nézd meg ezt is - Utakat temet maga alá a sivatag

A következő légi fotókon a sivatagé a főszerep, nagyon érzékletesen mutatják be ember és természet harcát, ahogyan a mindent elsöprő homoktenger átveszi az uralmat az aszfaltozott utak felett.

Ezt is szeretjük