Meddig tart a durva hidegfront? Nem sok jót ígérnek a meteorológusok a hétre
Átmeneti lehűlés után újra melegszik az idő. Heti időjárás-jelentés!

eso-eresz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn túlnyomóan borult idő várható, csak estétől kezd el nyugat felől szakadozni a felhőzet. Délig országszerte ismétlődő esőre, záporra kell számítani, majd délutántól fokozatosan szűnik a csapadék, az esti órákban már inkább csak a Duna-Tisza közötti sávban eshet. Többfelé készülhetünk jelentős mennyiségű csapadékra.

Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, a Dunántúl nyugati részén, illetve a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. Csak estére veszít erejéből a szél, de erős lökések még ekkor is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 °C és 12 °C között valószínű. Késő estére 4 °C és 9 °C közé csökken a hőmérséklet.

Kedden a Tiszántúlon is csökken a felhőzet, ezt követően felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Napközben már nem várható csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, főként a Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 °C és 16 °C között alakul.

Szerdán a ködfoltok gyors feloszlását követően gomolyfelhős, napos idő várható, majd késő délután nyugat felől felhőzetnövekedés kezdődik. Napközben csapadék nem lesz, de estefelé a Nyugat-Dunántúlon már eleredhet az eső. A déli szél megélénkül, délután, estefelé a Kisalföld térségében megerősödik, egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 °C és +6 °C között alakul, de helyenként gyengén fagyhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 °C és 20 °C között valószínű.

Csütörtökön többnyire borult lesz az ég, csak rövid időszakokra szakadozik fel a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 °C és 10 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 °C és 16 °C között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken változóan felhős idő várható több órás napsütéssel. Elszórtan - nagyobb eséllyel keleten, északkeleten - zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 °C és 10 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 °C és 21 °C között alakul.

Láttad már Európa kertjét?

Minden évben közel másfél millió ember látogat el a világ legnagyobb virágoskertjébe, a hollandiai Keukenhofba. A Lisse városka mellett található, Amszterdamtól délnyugatra fekvő helyet 32 hektáros mérete miatt gyakran Európa kertjének is nevezik.

Ezt is szeretjük