Meddig lesz ilyen erős a szél? Kellemetlen időjárásra számíthatunk a héten
A héten tovább folytatódik a lehűlés, a kellemes, tavaszias idő még várat magára.

szelturbina
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn a déli tájak kivételével mindenütt derült, napos idő várható, majd dél felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Szórványosan, elsősorban délnyugaton várható eső, zápor, a magasabb helyeken havas eső sem kizárt. Eleinte még nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, amely a nap folyamán fokozatosan veszít erejéből. A hőmérséklet délután 8°C és 13°C között alakul. Késő estére 3°C és 8°C közé hűl le a levegő.

Kedden felszakadozik, csökken a felhőzet, ezt követően napos idő várható gomolyfelhőkel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki, illetve hajnalban a Dunántúlon futó hózápor sem kizárt. Az erős északnyugati szelet eleinte viharos lökések kísérik, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7°C és 11°C között alakul.

Szerdán nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de eleinte a Tiszántúlon néhány órára még kisüthet a nap. Szórványosan várható eső, zápor. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1°C és -5°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4°C és 10°C között alakul, az alacsonyabb értékeket a tartósan csapadékos helyeken mérhetik.

Csütörtökön északnyugat felől lassan csökken a felhőzet, de délen, délkeleten erősen felhős vagy borult marad az ég. Délen, délkeleten több helyen, másutt csak elszórtan eshet az eső, illetve a zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dunántúlon megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3°C és +3°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6°C és 11°C között alakul.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. Az élénk délnyugati szelet időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2°C és -3°C, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6°C és 13°C között alakul.

Magyar fotós képére figyelt fel a National Geographic

A NatGeo pályázatára egy nap alatt több mint 94 ezer felvétel érkezett. A legjobb harmincba egy magyar származású, Brüsszelben élő fotós, Sébastien Nagy képe is bekerült.

Ezt is szeretjük