Fokozatosan érkezik meg a tavasz a héten - Időjárás-jelentés
Beköszönt a szeszélyes tavaszi időjárás a napokban.

tavasz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Melegszik az idő a következő napokban, a hét közepén helyenként akár 20 fok is lehet, a leghidegebb órákban viszont még lehetnek mínuszok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napközben több órára kisüt a nap. Délutántól a nyugati vidékeken helyenként már előfordulhat kisebb eső, záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedden hajnalban nyugaton helyenként eső előfordulhat, de napközben csapadék már nem valószínű, és hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. Néhol megerősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű.

Szerdán több órára kisüt a nap, de szórványosan várható eső, zápor és többfelé megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 1-7 fok lesz. Napközben 10-18 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön napos idő lesz, csapadék nem valószínű, de többfelé megélénkül, néhol megerősödik a szél. A minimum-hőmérséklet 3-9, a maximum-hőmérséklet 15-20 fok között valószínű.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken szórványosan várható eső, zápor. A szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8, a legmagasabb hőmérséklet 10-18 fok között valószínű.

Szombatra virradó éjszaka több helyen, napközben főként keleten valószínű eső, záporeső. A szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 1-6, napközben 9-14 fok lesz. Vasárnap nem valószínű csapadék. A szél viszont többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Fotók: Getty Images

A lakatlan sziget, ahol posta, bank és templom is van

Nagyon érdekes fotósorozat készült az Antarktiszhoz tartozó György király-szigeten, amely a Déli-Shetland-szigetek legnagyobb tagja. Lakatlan terület, az ember jelenléte az állandóan működő kutatóbázisokra korlátozódik.

Ezt is szeretjük