Barátságtalan időjárás jön: viharos szélre és mennydörgésre is számíthatunk
Borongós, szeles napoknak nézünk elébe a héten.

eso-szel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn kezdetben felhősebb északkeleti tájakon is naposra fordul az idő, majd délnyugat felől vastagabb, de szakadozott felhősáv érkezik, amely fokozatosan kelet, északkelet felé vonul. Főleg a déli óráktól szórványosan előfordulhat eső, záporeső. A déli szelet többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a gyakran változó felhőzeti kép mellett erősen felhős vagy borult lesz az ég, de hosszabb-rövidebb időre ki fog sütni a nap. Északon, északkeleten lesz a legtöbb felhő, de délután nyugat felől is egyre nagyobb területen beborul az ég. Kisebb szünetet követően délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol akár még az ég is megdörrenhet. A déli szél helyenként megélénkül. A kora délutáni órákra 6 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán kezdetben csökken a felhőzet, majd napközben közepesen felhős idő várható, de az esti óráktól felhősödés valószínű. Éjjel kelet felé tolódik az előző napi csapadékzóna, majd napközben már csak néhol lehet zápor. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, elvétve meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult idő valószínű, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek. Többfelé, illetve több alakommal várható eső, zápor. A nyugatias szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között várható, de keleten 10 fok alatti értékek valószínűek. A főnhatás miatt elvétve magasabb hőmérsékleti értékek is lehetnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan kisebb eső, záporeső valószínű. A nyugatias szél többfelé megerősödhet, viharossá fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 2 és 7, kora délután 9 és 16 fok között alakul.

Fotók: Getty Images

Képeken a téli Börzsöny varázslatos világa

A Börzsöny télen is gyönyörű: ezt mutatják be a következő képek, amiket egy magyar hobbifotós készített.

Ezt is szeretjük