Még több hó és ónos eső jöhet: ilyen időre számíthatunk a következő napokban
A héten sem enyhül az időjárás, mínuszokra és csapadékra is van kilátás.

ho
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn az északi részeken sok napsütésre számíthatunk, a déli vidékeken lehetnek felhősebb körzetek, de ott is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délutántól ismételt felhősödés kezdődik. Kezdetben néhol hószállingózás előfordulhat. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 °C és +3 °C között várható. Késő estére 0 °C és -5 °C közé hűl le a levegő.

Kedden az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk. Délen és keleten azonban erősen felhős vagy borult maradhat az ég, és arrafelé elszórtan valószínű hószállingózás, havazás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 °C és +3 °C között várható.

Szerdán dél felől beborul az ég, és egyre többfelé várható havazás, de főként a keleti, délkeleti tájakon havas eső, eső is valószínű. Néhol ónos eső is előfordulhat. Az északkeleti szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 °C és -8 °C között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett, hóval borított tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 °C és +3 °C között várható.

Csütörtökön döntően erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek. Több helyen valószínű csapadék: nyugaton inkább hóra, másutt a havazás mellett havas esőre, esőre is lehet számítani, néhol ónos eső is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 °C és -5 °C között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -3 °C és +2 °C között várható, de főként a keleti területeken ennél enyhébb is lehet az idő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pénteken jobbára erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek. Több helyen valószínű havazás, elsősorban keleten, délkeleten havas eső, eső is lehet. Az északi, északkeleti szelet többfelé erős, főleg a Dunántúlon és északkeleten viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 °C és -6 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet -4 °C és +2 °C között valószínű.

Fotók: Getty Images.

Ezt is szeretjük