Furcsa külsejű, rejtélyes tárgyat mosott partra a víz Ausztrália partjainál: egyelőre nem tudják, hogy mi lehet

A hadsereget is bevonták a vizsgálatba.

Henger alakú tárgy Ausztrália partjainál
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagy méretű, henger alakú tárgyra bukkantak az ausztrál partoknál, a vizsgálatban részt vevő ausztrál űrügynökség nem zárta ki, hogy egy űrrakéta leszakadt darabjáról van szó - jelentette a The Guardian című brit napilap hétfőn.

A kétméteres, fémből készült tárgyat Green Head településnél, 250 kilométerre a nyugat-ausztráliai Perthtől találták meg szombaton, a területet lezárták, a lakosságot pedig óvatosságra intették.

Henger alakú tárgy Ausztrália partjainál

Jóllehet a henger - a közösségi médiára is felkerült képek tanúsága alapján - vélhetően valamilyen nagyobb tárgyról szakadhatott le, a hatóságok kizárták azt a feltételezést, hogy egy kereskedelmi repülőgép - például a 2014-ben eltűnt maláj utasszállító - darabjáról lenne szó.

Az ausztráliai űrügynökség részéről bejelentették, elképzelhető, hogy a tárgy egy más ország által felbocsátott űrrakéta egy darabja.

Brad Tucker ausztrál asztrofizikus a WAToday című ausztrál hírportálnak azt mondta, nem kizárt, hogy a henger a kilövésnél esett le a rakétáról, és hozzátette: amennyiben így van, a nyomozás során bizonyára megtalálják a hengeren az azonosítást megkönnyítő sorozatszámot. Sokan feltételezik, hogy indiai rakéta harmadik szakaszáról van szó.

A vizsgálatba a hadsereget is bevonták.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Űrlényszerű tetemet mosott a partra a tenger Ausztráliában: fotó készült a rejtélyes lényről

Megosztotta az internetezőket a felvétel.

Űrlényszerű tetemet mosott a partra a tenger Ausztráliában: fotó készült a rejtélyes lényről

Megosztotta az internetezőket a felvétel.

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük