Megvette a gyönyörű házat, amit anyja 43 évig takarított: gyerekként ő is besegített

Igazán megható történet az álmok megvalósulásáról.

Házvásárlás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nichol Naranjo kislányként gyakran elkísérte édesanyját, Margaret Gaxiolát, amikor házak takarításával kereste kenyerét. Az egyik otthon különösen jelentős lett számára. Megbízója, Pam Key-Linden egy stílusos, 3000 négyzetméteres házban élt az új-mexikói Albuquerque Ridgecrest negyedben.

Nichol Naranjónak élénk emlékei maradtak arról, ahogy a ház dolgozószobájában egy thomasville-i íróasztal alatt üldögélt, és elképzelte jövőbeli vállalkozásait, miközben az anyja polírozta a bútorokat.

A varázslatos házvásárlás

Kislánykorában a ház igazi kastélynak tűnt számára, és távol állt attól az egy fürdőszobás, 89 négyzetméteres családi háztól, melyben szüleivel élt. Mára azonban valóra váltotta gyermekkori álmát, 2020-ban megvette álmai otthonát.

Margaret Gaxiola 43 évig takarította ezt a meseszép otthont, mely tele volt gyönyörű műtárgyakkal. A kis Nichol Naranjo és nővére gyakran kísérték anyjukat munkahelyeire, tele voltak energiával, segítettek az apróbb munkákban, például a szemeteskosarak kiürítésében.

Bár édesanyjuk és megbízója mindig szívélyesen viszonyult egymáshoz, kezdetben a munkakapcsolatban lévők szokásos távolságtartásával kezdődött. Idővel azonban a két nő megnyílt, és Pam Key-Linden gyakran hozott apró ajándékokat Margaret Gaxiola gyermekeinek utazásairól.

Az évek során a két nő egyaránt viharos váláson ment keresztül, és mindketten elvesztettek szeretteiket. Ezek az események csak megszilárdították a családok közötti köteléket. Margaret Gaxiola és gyermekei Pam Key-Linden második esküvőjén is részt vettek.

A kötelék olyan szorossá vált, hogy amikor Naranjo nővére első gyermekét várta, Key-Linden babaváró partit tartott tiszteletére. Ami tisztán szakmai kapcsolatnak indult, valami igazán különlegessé alakult át.

- Sok otthonban jártunk, hiszen anyám takarítónő volt - nyilatkozta Naranjo a The New York Timesnak. - Különböző életstílusokat és személyiségeket figyelhettem meg. Senki sem volt olyan, mint Pam. Pam olyan lett, mint a családtag.

Amikor Pam Key-Linden elhunyt, Margaret Gaxiola folytatta otthona takarítását, amíg néhai barátnője második férje egy évvel később szintén távozott az élők sorából. Ezután a ház tulajdonos nélkül maradt.

- Szívszorító volt, és az a gondolat is átfutott a fejemen, hogy az életem felét ebben a házban is töltöttem - mondta Gaxiola. - Elbúcsúztam. Ez nem csak egy ház volt, amit takarítottam. Ez a második otthonom volt, ahová eljöhettem, és élveztem az időtöltést.

Addigra Naranjo összeházasodott középiskolás kedvesével, és saját családot alapított. A Key-Linden otthonában eltöltött idő ihletforrásává vált számára, szenvedélye lett a tervezés és kivitelezés, és elkezdte megosztani munkáit az interneten.

Albuquerque-ben maradt, és mindig arról álmodott, hogy Ridgecrestben éljen. Halála előtt Pam gyakran felhívta, hogy értesítse, ha a környéken lévő lakások eladásra kerültek. De mindig volt valami, ami nem stimmelt.

Aztán Gaxiola megtudta, hogy Key-Linden hagyatékának végrehajtói azt tervezik, hogy eladják otthonát. Azonnal felhívta a lányát. Naranjo habozás nélkül felvette a kapcsolatot a végrehajtókkal, és közölte velük, hogy meg akarja vásárolni a házat, és mindent, ami benne van.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A járvány miatt elhúzódó folyamat után egy évvel később végre sajátjának nevezhette álmai otthonát. Naranjo azt mondta:
- Azt hiszem, mindig is tudtam, hogy egyszer itt kötök ki. Úgy érzem, így kellett lennie.

Most, hogy családjával együtt beköltöztek, lassan a saját ízlésére formálja az otthont. Mivel sok emléke kötődik a házhoz, ez nem mindig volt egyszerű folyamat. De mostanra megengedte magának, hogy változtatásokat eszközöljön.

Így például eltávolította a faltól falig terjedő szőnyeget, hogy az eredeti parkettás padló látszódjon, és az eredményt az Instagramon is dokumentálta. De továbbra is, néhány elemnek mindig különleges helye lesz a házban.

Ide tartozik a régi Thomasville-íróasztal is, amely alatt gyerekként ült. Key-Linden a szüleitől örökölte, és most különleges helye van Naranjo hálószobájában.

Gyönyörű a kertje, és belül is mesés: íme Richard Gere 4 milliárd forintos háza

Richard Gere új háza kívül-belül mesébe illő.

Gyönyörű a kertje, és belül is mesés: íme Richard Gere 4 milliárd forintos háza

Nézegess képeket!

Elolvasom

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images (A kép illusztráció)

Ezt is szeretjük