Friss fotók a budapesti házomlás helyszínéről - Szinte ködbe borította az utcát a felszálló por

Erkély- és faldarabok hullottak alá a házomlás során Budapesten.

Házomlás Budapesten

Szinte teljesen leomlott egy épület teteje és az utca felé kilógó párkányzata Budapest VI. kerületében, a Jókai és az Aradi utca sarkán hétfőn délelőtt. A törmelék erkélyeket és díszítőelemeket is magával sodort - jelentette az MTI helyszíni tudósítója, aki arról számolt be: a törmelék az utcán, az épület előtt parkoló autókra, a járdára és az úttestre omlott.

A balesetben négyen sérültek meg - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság - BRFK - szóvivője az M1 aktuális csatornának nyilatkozva. Csécsi Soma az M1 híradójának telefonon azt mondta, a Jókai utcai épület előtt tartózkodóknak esett bántódása. Hozzátette, a mentési munkálatok jelenleg is tartanak, a katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a helyszínen. A rendőrség lezárta a Jókai utcát a Dessewffy utca és az Aradi utca között - tájékoztatott a szóvivő.

Közölte azt is, a VI. kerületi rendőrkapitányság nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Később a híradóban elhangzott, hogy a mentők egy súlyos és három könnyű sérültet vittek kórházba.

Az M1 helyszíni tudósítója azt mondta, hogy egy 50 méteres falrész omlott rá az ott parkoló autókra és az utcán lévő emberekre. Hozzátette, hogy a falrész magával sodort néhány díszítőelemet is a ház homlokzatáról. A lezuhanó falrész teljesen betemetett, összeroncsolt négy autót, a járművek alig látszanak ki a törmelék alól - számolt be a tudósító. A M1 információi szerint az épületben felújítási munkák zajlottak.

Az omlás erejét érzékelteti, hogy némelyik megrongált autót szinte csak sejteni lehet a törmelék alatt, ugyanis alig látszanak ki a kövek alól. Van több olyan gépkocsi, amelyet szó szerint kilapított az omlás - tette hozzá. A járókelők a helyszínen arról számoltak be, hogy hatalmas robajjal omlott le a fal. Amikor kifutottak a környező üzletekből, szinte nem látszódott semmi a nagy portól, ami hosszú percekig "ködbe borította" az utcát.

A törmelék az utcán, az épület előtt parkoló autókra, a járdára és az úttestre omlott.
A törmelék az utcán, az épület előtt parkoló autókra, a járdára és az úttestre omlott.

A VI. kerület polgármestere, Soproni Tamás hétfőn közösségi oldalán azt írta: - Néhány hete sajnálatos tűzeset történt az átalakítás alatt álló tetőtérben, ma reggel háromnegyed 10 körül leomlott a tetőszerkezet. - Soproni Tamás jelezte: egyeztetett a társasház közös képviselőjével és minden segítséget megadnak a házban élőknek, amennyiben szükséges, úgy ideiglenes szállást is biztosítanak nekik. A BRFK szóvivője az MTI-nek azt mondta, az épület lakott volt.

Az érintett útszakaszt a hatóságok teljes szélességében lezárták, jelenleg munkagépek várakoznak arra, hogy a helyszíni vizsgálatok befejezése után megkezdjék a romeltakarítást.

Fotók: MTI/Mihádák Zoltán

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Így nézett ki a Keleti pályaudvar 1884-ben

Amellett, hogy az összkép nem változott jelentősen, azért mégis nagyon más napjainkban a Keleti pályaudvar és környéke, mint frissen épülve, és a múlt század elején.

Így nézett ki a Keleti pályaudvar 1884-ben: érdekes így látni a jól ismert épületet

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük