Újabb tízmilliókért népszerűsíti a kormány a házasságot

12-26 éves korosztályba tartozó fiataloknak mutatják meg a házasság és a család értékeit.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A családbarát közgondolkodás népszerűsítésének és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítésének támogatására írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A kormány honlapján hétfőn megjelent felhívás szerint az Emmi támogatni kívánja a 12-26 éves korosztályba tartozó fiataloknak - külön-külön lányoknak és fiúknak - szóló képzési programokat, tréningeket, rendszeres foglalkozásokat, előadás-sorozatokat, amelyek tematikája a lányok és fiúk felkészítése a társas kapcsolatokra, párválasztásra, házasságra, családi életre, és amelyek a nők és férfiak közötti harmonikus együttműködést erősítik.

Az Emmi a pályázat keretében támogatandó programok témái között egyebek mellett a szülővé válást segítő, házasságerősítő, illetve családi egészségfejlesztő programokat nevezte meg.

Cél a házasság és a család értékének bemutatása

Kiemelték az olyan közösségi rendezvényeket, amelyek célja a házasság és a család értékének felmutatása, jellemzően családok közösségi együttléte és összefogása, a nemzedékek közötti együttműködés ösztönzése, családokat támogató társadalmi környezet kialakítása, közösségi háló megerősítése és helyi szövetségek létrehozása a családokért.

Az Emmi a pályázat keretében olyan programokat, képzéseket, rendezvényeket is támogatni kíván, amelyek a nők és férfiak társadalmi egyenlőségét és harmonikus együttműködését, illetve a nők közéleti, társadalmi szerepvállalását segítik elő, továbbá pályázni lehet olyan programokkal is, amelyek az egyedülálló idős nőket támogatását és elmagányosodásuk csökkentését szolgálják, valamint a fogyatékossággal élő nőket - kiemelten az anyákat - támogatják.

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 60 millió forint.

A pályázatot 2013. január 7-én éjfélig a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázatkezelő rendszerén keresztül lehet benyújtani. A szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár döntését várhatóan 2013. február 19-én teszik közzé.

Ezt is szeretjük